Kaikkea sitä joutuukin kokeilemaan :o). Työpaikallani järjestettiin viime viikolla (29.5.008) tyky-päivä. Torstai aamu alkoikin kello 6.30 kun minä ja yhdeksän miestä ahtauduttiin kahteen henkilöautoon ja nokka suunnattiin kohti Pornaista. Meidän sekä Hesan pään vuosikorjauksella on tapana keväällä pitää yhteinen tyky-päivä ja veto vastuu on vuoroin meillä vuoroin Hesan päällä. Tällä kertaa siis Hesan porukat olivat järjestävänä osapuolena. Päivän tapahtumista ei kenelläkään ollut sen enempää tietoa. Ohjelmalapussa missä oli alustava aikataulu luki, "luvassa miehekästä menoa"! Jes, Jes!

Perillä meitä odotti tälläinen näky

1609153.jpg

Pian tämä karmaiseva totuus miehisestä menosta alkoi selvitä........

1609135.jpg

Koko komppania on koolla ja päivä voi alkaa.

1609136.jpg

Armeijan kuteet niskaan ja neljään riviin järjesty!

Meidät siis jaettiin neljään joukkueeseen. Joukkueiden tehtävänä oli suoriutua erilaisista tehtävärasteista mahdollisimmän vähin virhepistein. Se joukkue jolla oli päivän päätteeksi vähiten pisteitä voitti koko kisan.

1609156.jpg

Ensimmäisellä rastilla piti ajaa tälläistä "Bandvagenia" maastoon tehtyä rataa pitkin. Puihin ei saanut osua eikä saanut pakittaa tai muuten tuli virhepisteitä

1609149.jpg

Miten tää toimiii!!!!!

1609159.jpg

Jihaa.....täältä sitä tullaan ja tältä rastilta suoriuduin ilman virhepisteitä. Muutenkin meidän joukkue taisi saada tältä rastilta vain 7 virhepistettä. Hyvä me! Huisin hauska vehje, voisin ajaa toistekin.

 

1609166.jpg

Mutta tästä sitten matka jatkuin seuraavalle rastille jossa piti ajaa tälläistä Sisu maastokuorma-autoa. Jälleen metsässä oli reitti joka piti ajaa läpi osumatta puihin tai pakittamatta.

1609168.jpg

Vielä viime hetken vinkit mistä löytyy mikäkin vaihde ja menoksi. Tältä rastilta sain kaksi virhepistettä, kun lava osui yhdessä tiukassa kurvissa kahteen puuhun. Katselin erään toisen tiimin menoa ja siinä eräs mies ajoi niin että takapyörät menivät kummankin puun tyvien päältä ja silti se sain 0 pistettä. Siis vähänkö epistä ;o). Meidä joukkueen yhteisvirhepisteet 8.

 

1609171.jpg

Mutta sitten rastille numero kolme. Pääsimme ampumaan tälläisellä ITKK:lla. Ei me mitään kovilla ammuttu, ihan vaan värikuulilla ja tynnyreitä, mutta työ siinäkin oli että niihin sai tuon tykin tähdättyä.

1609172.jpg

Kas näin sitä tähdätään....ja viides ammuksesta yksi meni hutiin! Yhteensä meidän joukkue sai 6 virhepistettä.

1609177.jpg

Neljännellä ja samalla viimeidellä rastilla piti ajaa pellolle tehty rata minuuttiin ja 35 sekunttiin. Ei yhtään alle eikä yli. Lisäksi yhdessä kohdassa piti vielä pakittaa tämä Zili-merkkinen entisaikainen Neuvostoihme pienelle sivutielle ja siitä sitten taas jatkaa matkaa. HUH HUH!

1609178.jpg

Vaihteita sai rykiä kaksin käsin silmään ja meno oli muutenkin aika messevää kuten kuvitella saattaa. Mutta tästäkiin rastista suoriuduin tosi hyvin. Pakitukset sain pakitettua ja vain toinen pyörä tipahti ojaan, mikä ei menoa haitannut. Ajaksi sain 1.37 joten vain kahden sekunnin ylitys tuli. Ei paha siis.

Näin kaikki rastit oli suoritettu ja oli aika odotella tulosten julkaistamista. Voittaja joukkuetta odotti palkintona kunniakierros pellon ympäri tällä T 55 panssarivaunulla

1609162.jpg

Mun pomo ryssi vähän tolla viimeisellä rastilla. Se ajoi ton Zilin ojaan etupyöriä myöten ja aikaa tuhrautu yli kaksi minuuttia. Me ajateltiin että no niin, peli oli menetetty sitten viimeistään tähän.

1614579.jpg

Sielä se Zili könättää ojassa ja taitaa se vähän olla puutakin päin ;o)

1609182.jpg

Tuloksia odotellessa meistä otettiin muistoksi tälläinen kiva yhteiskuva. Ja sitten niihin tuloksiin. Voittajaksi selviytyi joukkue numero 1 eli ME!!!!! Jihaa, me siis voitettiin ja päästiin panssukin kyytiin vetää kakkarinkiä pellolle ;o)

1609191.jpg

Tässä onnellisten voittajien villiä menoa!

1609192.jpg

Kuten kuvastä näkyy, "ei ole riemulla rajaa kun T 55 panssarivaunulla ajaa". Aika huimaa kyytiä tää peli kulki.

Saatiin me sitten palkinnoksi vielä jotain muutakin.....

1609197.jpg

NASSE.....eli kaasunaamari. Eikö ookin hieno. Ei vaan naamarin sai lapset ja minä sain hienon kesäkassin kaasunaamari kassista.

1614543.jpg

Tälläisen, on meinaan kätevä ja hyvä mun töissä ja ennen kaikkea oikean värinen. Vihreä kausi jatkuu vaan

Tästä päivä jatkuikin sitten saunomisella ja pienellä välipalalla ja sen jälkeen kotiuduttiin.

Varsin miesvaltaisella alalla kun olen töissä niin kahvipöydässä ollaan käyty monen monet armeijakeskustelut. Minäkin olen ollut mukana Rovajärvellä, Parolannummella, Santahaminassa, Vekarajärvellä Utissa ja ties missä. On tetsattu ja on marssittu on ryömitty ja juostu. Kapiaiset on kiusannut ja käskyttänyt jne jne.....Kerran tokaisinkin että mä olen suorittanut jo 2/3 armeista kun näitä teidän juttuja täällä olen kuunnellut. No nyt tarvii sanoa että se viimeinen osuus tuli sitten tällä reissulla käytyä, että eiköhn meikäläiselle jotkut alikessun natsat vois heittää. Sen verran on tullu armeijaa käytyä jo :o).

Ei vaan päivä oli oiken hauska ja kokemusrikas, tuskin sitä tulee toista kertaa mahista näin kattavasti kokeilla erilaisia armeijan vehkeitä.