Niin se vaan lasten loma loppui ja koulu alkoi tänään. Meidän caravan-perhe suuntasi viime torstaina (9.8.) loman lopettajaisretkelle Joensuuhun. Koska matka oli pitkä 400 km niin jaottelimme menomatkan kahteen osuuteen. Torstaina ajettiin Juvalle asti eli vähän yli puolenvälin krouvin. Sielä yövyimme Juva Campingissa, mikä oli oikein kiva paikka.

820238.jpg

Trampoliini löydös Varkauden ja Joensuun välillä.

Perjantaina matka sitten jatkui Joensuuhuun saakka. Sielä yövyimme Linnunlahti Campingissä. Portista kun mentiin sisään, labradorinnoutajia suorastaan vilisi silmissä. Labbiksilla oli erkkari meneillään, jota menin seurailemaan, kun oma leiri oli saatu pystyyn.

 

820239.jpg

Tässä otos meidän leiristä

Päivän aikaan käytiin uimassa, ajeltiin katsomassa miltä näyttelypaikka näytti ja Joensuun Citymarketissa. Illan suussa paistettiin vielä makkaraa ja sitten valmistauduttiin seuraavan päivän helteiseen näyttelyyn.

820240.jpg

Pojat uimassa

Lauantain näyttelypäivä valkeni tosi tosi aurinkoisena ja näyttelypaikan sijaitessa "hiekkapohjaissa supassa" tiedossa oli suorastaan paahtava päivä.

Leoja oli ilmoitettu 11 kappaletta ja tuomarina oli Mared Kärdi Virosta. Zola sijoittus avoimissa nartuissa oli EH1. Olen tulokseen enemmän kuin tyytyväinen ottaen huomioon tuomarin tiukkuuden. Alla Zolan arvostelu.

"3.5 v. Hyvää rotutyyppiä edustava, sopusuhtainen, vahva raajaluustoinen narttu. Oikean mallinen pää. Hyvä maski ja hampaisto. Häiritsevän vaaleahkot silmät. Oikea asentoiset eloisat korvat. Hyvä kaula. Liikkeessä hieman notkea selkä. Toivoisin hieman pidemmän lantion. Oikean pituinen häntä, kohoaa liikkeessä turhan korkealle. Sopivasti kulmautunut edestä, liikkeessä hieman löysät kyynärpäät. Tulisi kulmautua parmmin takaa. Reippaat ja riittävän vetävät liikkeet. Oikean laatuinen mutta ei parhaassa kunnossa oleva karvapeite. Hyvä väri ja laatu."

Kylläpäs oli paperi täynnä tekstiä. Perusteellisesti siis tuomari syynäsi koirat.

820256.jpg

Tässä  kuva Zolasta tänään otettuna kotipihassa, karvat ovat vinksin vonksin ne vähäiset mitä koirasta löytyy.

Mutta Mimmi-mammuska sitten tuli ja näytti samaisessa näyttelyssä ollen PN1 ja samalla ROP. Sertin serttiä ei tässä kisassa jaettu leoille ja ainoastaan kaksi narttuakin sai ERI:n joten olen kyllä siis tosi tosi tyytyväinen kummankin tytön saavutukseen. Tässä vielä Mimmin arvostelu

"2v 5 kk Erimomaista rotutyyppiä edustava, sopusuhtainen, reippaasti liikkuva narttu. Oikea ilmeinen tumma silmäinen pää. Kok. nähden ehkä lyhyehkö, toivoisin tukevamman alaleuan. Hyvä kaula. Erittäin hyvä etuosa. Tilava runko. Hieman pysty takaosa ja jyrkähkö lantio, mutta liikkeessä ryhti ja kokonaisuus parantuu selvästi. Pään nahka tulisi olla kuivempi ja esiintyminen tyylikkäämpi. Lämmin sävyinen, oikean laatuinen karvapeite"

Arvostelusta voi huomata, että kuumuus teki myös Mimmille tepposet, esiintyminen ei ollut sieltä "tyylikkäämmästä" päästä.

820259.jpg

Tässä meidän ROP-koira kotipihassa

No tämä hieno ROP-sijoitus velvoitti palaamaan parin tunnin päästä näyttelypaikalle RYP-kehiin. Muksut olivat jo ihan tuskaisen kuumissaan, joten katsottiin parhaimmaksi, että lähden yksin takaisin näyttelypaikalle. Eihän mulla ollut koiriakaan kuin yksi enää mukana. Iina kuitenkin päätti, että hän vielä haluaa tulla katselemaan jatkoa joten Iina sitten lähti vielä mukaan.

820242.jpg

Tässä tytöt odottelevat ryhmien alkamista

Ryhmäkehässä ei menestystä enää tullut, mutta jälleen kokemusta sitäkin enemmän ja vettä kuin esterin sieltä. Eli kastuttiinhan me sitten loppujen lopuksi. Iina tosin sai pieniä lieve ilmiöitä kuuman päivän seurauksena, eli lievän auringonpistoksen. Kuumetta nousi illalla ja yöllä neiti vähän houri, mutta aamulla kuume sekä vetämättömyys oli tipotiessään ja neitonen oli oma "sähäkkä" itsensä.

Sillä väliin kun me oltiin näyttelypaikalla, pojat olivat keksineet tekemistä Zolan kanssa. Camping alueella oli pieni leikkipaikka jossa oli myös pieni laiva. Tatu ja Niko sitten olivat Zolan hinanneet laivan kannelle.

820253.jpg

Kuvan laatu siksi heikko kun se on otettu kännykameralla

820255.jpg

Laivakoira Zola

820243.jpg

Erno ja Niko pilailevat Mimmin kustannuksella

Loppu ilta meillä menikin ihan rattoisasti. Sateen lakattua minä ja Erno lähdettiin pikkuiselle lenkille koirien kanssa ja muksut jäivät vaunuun katsomaan DVD:tä.

Jälleen sunnuntaiaamu kajasti erittäin aurinkoisena, joten tiedossa oli toinen kuuma päivä. Tällä kertaa päätettiin, että ei hötkyillä turhan ajoissa näyttelypaikalle, ettei tarvi turhaan kärvistellä auringon paahteessa. Näyttelypaikalle saavuimme siinä 10:45 ja leojen kehä oli merkattu alkavaksi klo 11. Kehän laidalle päästyämme yllätykseksi oli nuoret urokset jo menossa. Tuomari siis oli etuajassa ja reilusti, mutta ei se mitään paikalle ehdittiin hienosti ja turhia odotteluita ei tullut.

Sunnuntain näyttelyyn olin ilmoittanut vain Mimmin ja Mimmi taas suoriutui näyttelystä enemmän kuin upeasti ollen PN1 ja VSP, saaden ihka ekan CACIB:in.

820246.jpg

Tässä seistään

820248.jpg

Juostaan (kuva Jonna H.)

820251.jpg

Jonnalle kiitos kuvista

Tuomari Paavo Mattila arvosteli Mimmin seuraavasti:

"Erinomainen narttu. Kaunis ilmeikäs pää. Erinomainen runko ja luusto. Riittävästi kulmautunut. Hyvän laatuinen, niukahko karva. Hyvä maski. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä käytös"

820264.jpg

Tässä tämä neitonen ruusukkeineen (jotka olivat minun mielestäni ihan älyttömän hienoja ja isoja, kerrankin!!! ;o)  )

Roppina oli Kinglords Mr Ivanhoe. Oikein komea poika ja ansaitsi voiton.

Kello olikin vähän yli puolen päivän, kun meidän oli aika hyvästellä Joensuu ja lähteä ajamaan kotiin. Edessä oli tuskaisen helteiset 400 km. Matkaan aikaa meni seitsemän tuntia parilla pysähdyksellä. Lapset jaksoivat paluumatkan pitkän istumisen tosi hienosti.

Reissu oli kyllä ihan kaikin puolin mitä mahtavin. Ei voi muuta sano. Kaiken sitten kruunasi tänään postista tullut kirjattu kirje josta löytyi......

820523.jpg

Eli Mimmi on nyt sitten virallisesti EST MVA

820261.jpg

Ja vielä Eestin ruusukkeiden kanssa poseerausta

Saldona la 11.8, su 12.8 ja ma 13.8.820267.jpg

Lopuksi.....

...Oikein iso ja kaunis kiitos kaikille onnittelijoille !