Viime lauantaina (15.9) oli jälleen perinteiset Hauhon sänkicrossit, joissa minä olin ns. tietokonevastaava. No oma läppäri mukaan ja tulostin myös, kaikki excel-taulukot valmiiksi ja menoksi.

Aamu ei valjennut kovin herkullisena. Vettä tuli kuin esterin sieltä. Mielessä kävi, että noinkohan on. Kuka viitsii tulla ajamaan crossia tällä ilmalla pellolle. Ei muuta peukut pystyyn, että edes joku tulisi.

No teltta oli laitettu kantiinille sekä tuloslaskennalle pystyyn. Minä virittelin läppärin ja tulostimen pöydälle. Päätin, että vaihdankin niiden paikkaa päikseen ja menin tyhmänä käynnissä olevaa läppäriä siirtämää. Seuraus oli se, että se sammui, eikä millään käyntiin. Hyvä Teija, ihan varmasti kovalevy meni rikki. Kylmä hiki nousi otsalle, voi nääs mitäs nyt tehdään. Onneksi kisapäälliköllä oli oma läppäri mukana ja mulla taulukot tikulla. Kisapäällikön oma tulostin näytti että muste on lopussa, mutta onneksi se sitten loppujen lopuksi riitti koko kisan ajaksi.

Eli tähän menessä kaikki hyvin omaa rikkoutunutta läppäriä lukuunottamatta. JEE

Sateisesta säästä huolimatta yli neljäkymmentä urheaa "mopo-poikaa" kisoihin ilmoittautui. Eli pikkuisen mieli kohentui. Ei oltu ihan turhaa näitä karkeloita järjestetty suurella työllä. Kiskaan oli hankittu limua pari koria, karkkia loota, suklaata 30 pötköö, makkaraa yli 40 pakettia , sämpylöitä n. 20 kpl, kahvia ja trippejä. Onneksi paikallisen kauppiaan kanssa oli tehty sopimus että myymätön tavara voidaan palauttaa. Ajattelin, että hyvä jos edes puolet saadaan makkarasta myytyä niin ei ole hirveästi palautettavaa.

No kisat käyntiin ja pyörät baanalle. Tässä siis muutama tunnelmakuva

916117.jpg

Mönkkärilähtöön osallistui kaksi kuskia Erno tässä sinisellä mönkällä ja vieressä seisova Juuso punaisella mönkällä (Juuson mönkkä kuvan ulkopuolella. Tsempparina Jamppi

916118.jpg

Viime hetken "kukkoilua" kumpi on parempi

916120.jpg

Täällä tuleekin sitten toinen mönkkäri arvaa kumpi punainen vai sininen ?

Vastaus: Sininen (Erno)

916121.jpg

Viuh vaan, nopee on peli kun ei ehtinyt kuviinkaan kunnolla. Arvaa kumpi?

V:Edelleen sininen

916124.jpg

Entäs tässä?

Lokarin sisältä paistaa pieni punaväri eli kuvissa siis Juuso

916125.jpg

Kuva pyörien lähdöstä

916126.jpg

Ja muta lentää

916131.jpg

Kas siinähän on Erno, ei tehnyt mieli halia yhtään

916136.jpg

Yleisöä kelistä huolimatta oli paikalla

916139.jpg

Yleisnäkymää varikolle, huomaa hinauskalusto on tuotu jo valmiiksi paikalle

916145.jpg

Kuskeja varikolla, kahlaavat mutalillissä nilkkojaan myöten. Ajoasuista ei pystynyt sanomaan kuka ajoi, saati pyörästä

916150.jpg

Jep jep, hyvä meininki

916142.jpg

Teijan kengät

916146.jpg

Ernon mönkkäri, se sininen

916148.jpg

Tosi crossimies on tosi crossimies ja keli ei haittaa!

Jotta tälläiset karkelot.

Kiskasta sen verran, kaikki makkarat meni ja 10 pakettia haettiin lisää ja nekin loppui kesken. Kaikki karkit ja suklaat meni, kaikki sämpylät meni, puolitoista koria limua, 3 pakettia kahvia keiteltiin, tripit kaikki, sinapit& ketsupit. Kaik män mitään ei jään. Eli tosi hienosti, kelistä ja ihmisten määrästä huolimatta.

Kaikki autot, jotka oli ajettu pellolle eli varmaan sellaiset reilu 50 kpl hinattii tielle, kolmen traktorin voimin. Tie käytiin vielä palokunnan voimin pesemässä ,kun siinä oli hirvee kerros mutaa, ettei mitään vahinkoa tule kelleen käymään ko. kohdalla.

Päivä siis meni hienosti, joskin aika kuraisesti. Ernon kanssa pestiin illalla vielä kaksi autoa, mönkkäri, Nikon pyörä, kaikki ajokamat ja muut kamat mitä päällä oli jne....että kyllähän tälläistä pientä ylimääräistä työtä tämä tapahtuma aiheutti.

Niin ja se läppäri. Mikään ei auttanut. Otin akun irti ei lähtenyt käyntiin. Akku takaisin, ei sittenkään. Olo oli aika orpo. Koko "elämä" kouluhommista, kaikista digikuvista yms. läppärillä, eikä varmuuskopioita mailla halmeilla. Hienoo, ei muuta kuin kone huoltoon ja peukut pystyyn, että edes jotain voidaan pelastaa. No tänään aamulla tuli soitto tietokoneliikkeestä, että mikä tätä konetta vaivaa? Tietokoneenkorjaaja oli käynnistys-painiketta painanut liikkeessä ja se oli siitä iloisesti lähtenyt käyntiin. Oli vielä varmuudeksi jättänyt yön yli nukkuun ja seuraavana aamunakin oli lähtenyt käyntiin. Jotta tähän vikaan tarvittiin vaan tietokoneihmisen peukalon painallus niin johan kone heräsi henkiin. Helpotus oli suunnaton, huh! Säikähdyksellä siis selvisin. Mutta viisastuin samalla. Nyt on hankittu ulkoinen kovalevy ja kaikki tärkeä on sinne jo varmuuskopioitu. Jotain hyötyä siis oli tästäkin sänkicrossista siis.

Ei kun ensi vuoden kisoja innolla odottamaan, joskos vaikka vaihteeksi aurinko paistais.

*Muoks* Erno oli mönkkäreiden sarjassa eka, kahdesta kuskista ja Niko pikku-pyörissä toinen. Kuskeja oli kolme. Että hienosti pojilla meni osallistujamäärästä huolimatta :o)